• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Laajakaistahanke

16.10.2018

Nopea laajakaista -hanke

Kymenlaakson Liitto on julistanut haettavaksi laajakaistarakentamisen tuen Pyhtään kunnan alueelle.

Cursor Oy selvittelee nopean laajakaistan toteuttamista Pyhtäällä.  Tavoitteena on varmistaa valtion tuki nopeiden laajakaistaverkkojen rakentamiseen alueilla, joille kaupallinen tarjonta ei toteudu. Verkot toteutetaan valokuidulla, ja ne mahdollistavat nopean tiedonsiirron nyt ja tulevaisuudessa. Nopeat tietoliikenneyhteydet lisäävät asumismukavuutta ja nostavat asunnon arvoa. Kuituliittymän hankinta varmistaa myös digitaalisten palveluiden saatavuuden, kuten etä- terveydenhuolto, koulutus ja työ.

Cursor kartoittaa nyt kiinnostusta kuituliittymää kohtaan. Kyselyyn vastaaminen ei velvoita mihinkään.

Kyselyyn vastaaminen tapahtuu osoitteessa http://web.cursor.fi/cn/aipcl/laajakaista ja se vie vain minuutin. Kyselyyn pyydetään vastaamaan 15.11.2018 klo 8:00 mennessä. Kyselyn tulosten pohjalta laaditaan laajakaistaverkon esisuunnitelma, joka on pohjana operaattoreiden kilpailutuksessa. Kuituliittymän kustannukset selviävät toteuttajan valitsemisen jälkeen, jolloin valittu operaattori lähettää tarjouksen kiinnostuksena ilmaisseille.

Tarkemmat tiedot hankkeesta löytyvät Kymenlaakson Liiton internetsivuilta https://www.kymenlaakso.fi/aluesuunnittelu/laajakaista/pyhtaan-laajakaistahanke