• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Kehittyvä joukkoliikenne -kuntalaiskysely

27.02.2020

Kehittyvä joukkoliikenne -kuntalaiskysely

Hamina-Kotka-Pyhtää -alueen asukkailta kysellään jälleen joukkoliikenteestä. Vastaamalla 1.3.–31.3.2020 Hamina-Kotka-Pyhtää -seudun joukkoliikennekyselyyn, kuntalaiset voivat antaa palautetta alueen paikallis- ja seutuliikenteestä sekä alueen joukkoliikenteen jatkokehityksestä. Tällä kertaa kysytään myös ajankohtaisesta kaukoliikenteestä sekä siihen liittyvästä liityntäpysäköinnistä. Kysely on tarkoitettu kaikille Haminassa, Kotkassa tai Pyhtäällä asuville riippumatta siitä, käyttävätkö he joukkoliikennettä vai eivät.

Kysely toteutetaan vuosittain samoilla peruskysymyksillä, jotta näemme, missä asioissa olemme onnistuneet kehittämään paikallis- ja seutuliikennettä ja missä on vielä parannettavaa, toteaa liikennepäällikkö Simo Virtanen Etelä-Kymenlaakson henkilökuljetusyksiköstä. Virtanen kertoo myös, että pistearvioinnin lisäksi sanallisen palautteen avulla saadaan hyviä kehitysideoita sekä yksityiskohtaisempaa tietoa, miksi jonkin kysymyksen pisteet ovat nousussa tai laskussa.

Kotkan paikallisliikenteen ja Kotka-Hamina -liikenteen uuden sopimuskauden kilpailutuksen valmistelu aloitetaan vuoden 2020 aikana. Siksi juuri nyt hyvät reitti- ja aikatauluehdotukset ovat erityisen tervetulleita.

Tänä vuonna on lisätty myös kaukoliikenteeseen ja liityntäpysäköintiin liittyviä kysymyksiä, koska varsinkin Hamina-Kotka-Helsinki -liikenteessä on tapahtunut ja tapahtuu edelleen useita muutoksia.

 

Kotkan seudun joukkoliikenteen aikataulusivut löytyvät osoitteesta www.kotkanaikataulut.fi . Sivut on suunniteltu palvelemaan paremmin myös mobiililaitteita. Kotkan seudun paikallis- ja seutuliikenteen reittiopas on otettu käyttöön osoitteessa: https://kotka.digitransit.fi/

 

Miten kyselyyn voi osallistua

Kysely toteutetaan Internetin kautta webropol-kyselynä, johon pääsee kuntien kotisivujen kautta tai suoraan osoitteesta
https://webropol.com/w/kotkanliikenne

Myös osa oppilaitoksista ja suurimmista työpaikoista tarjoaa linkin kyselyyn omilta kotisivuiltaan tai sähköpostijakelunsa kautta.

Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan 5 kpl Hamina-Kotka-Pyhtää -alueen joukkoliikenteen Waltti 7-vuorokauden päiväkorttia, joilla on siis rajaton matkustusoikeus Kotkan seudun Waltti-liikenteessä 7 vuorokauden ajan ensimmäisestä leimauksesta. 

 

Lisätietoja: Liikennepäällikkö Simo Virtanen, Etelä-Kymenlaakson henkilökuljetusyksikkö, puh. 040 631 0857,  simo.virtanen@kotka.fi Projektipäällikkö Mika Piipponen, Ramboll Finland Oy, p. 0400-417 236, mika.piipponen@ramboll.fi